Het bestuur

Wat is het Gilde?

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers is een stichting die bijdraagt aan de promotie van speciaalbier en Nederlands speciaalbier in het bijzonder. Het Gilde staat voor correcte informatie en goede informatie-overdracht. Dit is belangrijk omdat er ontzettend veel onwaarheden en onzin over bier wordt verteld.

Het Gilde is een branche-organisatie voor erkende biersommeliers. Gilde-leden hebben een afgeronde opleiding van Stibon/Doemens of het Siebel Institute.

Horeca-ondernemers, retailers, evenementen-organisatoren, e.d. kunnen biersommeliers inschakelen voor diverse activiteiten, denk aan het verzorgen van bierkaarten, bierproeverijen, lezingen of bier/spijs-diners. Door leden van het Gilde in te schakelen is kennis, kunde en kwaliteit gegarandeerd.

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers heeft tevens een netwerkfunctie. Een aantal malen per jaar organiseert het Gilde bijeenkomsten met een educatief tintje, waarbij formeel en informeel informatie kan worden uitgewisseld over ontwikkelingen en trends in de bierwereld.

Het Gilde is opgericht op 26 april 2017 door (vlnr op de foto):

Axel Röhm – penningmeester
Arvid Bergström – voorzitter
Uwe Kalms – secretaris
Frans Ruiter – bestuurslid algemene zaken
Alain Schepers – bestuurslid media en pr