Excursie Koppert Cress 4 november 2019

Rond half een ’s middags kon het bestuur van het gilde de eerste Biersommeliers verwelkomen om van een lunch en rondleiding in en door het gebouw van Koppert Cress (KC) in Monster te genieten. Na een kort welkomstwoord door bestuurslid Frans Ruiter nam Eric Miete van KC het over en al vertellend over het bedrijf liet hij direct een aantal ruimtes zien aan de inmiddels voltallige groep van 15 geïnteresseerden. Na een uitstekende lunch in het bedrijfsrestaurant, waar medewerkers elke dag een gratis maaltijd mogen nuttigen, konden we de kassen bekijken, de zaaimachine, de ‘proeftuin’ en uiteindelijk de ‘proefkeuken’. 

Eric liet ons Cressen proeven met de smaak van knoflook, anijs, peper, basilicum, oester, bloemkool, kaas, jasmijn, zout, enzovoort. Het gilde had een aantal bieren meegenomen waarmee gecombineerd kon worden: een Dunkel Weisse, een Imperial Stout, een Imperial IPA en een Rookbier. Onze smaakpapillen schoten alle kanten op, van ‘fantastisch’ tot ‘dit doet niks’ tot ‘goor’, een ware smaakcarrousel! 

Na afloop, om vijf uur, ging een deel van de groep naar Eetcafé de Witte in ‘s-Gravenzande om gezellig na te praten onder het genot van een High Beer.