UITNODIGING 2e Nederlands Kampioenschap Biersommeliers

Den Haag, 27.6.22

Beste Biersommeliers van Nederland,

Wil jij meedoen met het Nederlands Kampioenschap Biersommeliers?

Nederland telt inmiddels meer dan 350 (!) Diplom-Biersommeliers. 350 bierkenners met een missie: Mensen kennis laten maken met één van de meest fantastische producten: Bier!

Sinds 2017 verenigt het Gilde der Nederlands Biersommeliers (NGBS) deze uitzonderlijke kring van bierkenners en –liefhebbers, promoot zij de bierculturen en geeft de biersommeliers de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, kennis te vergroten en een gezicht te geven aan de Nederlandse biersommelier. Een belangrijk onderdeel hiervan is het Nederlandse Kampioenschap der Biersommeliers (NKB).

Sinds enkele jaren wordt de wereldkampioen Biersommelier tijdens een WK benoemd. De wereldkampioen mag zijn/haar titel twee jaar dragen. Tot nu toe waren het vooral Duitsers en Oostenrijkers die deze titel mee naar huis mochten nemen, één keer kon een Italiaan de troon bestijgen. Allemaal naties die door middel van een Nationaal Kampioenschap de beste der besten naar het WK sturen. Daarom organiseert ook het NGBS het Nederlands Kampioenschap der Biersommeliers in nauwe samenwerking met de organisatoren van het WK. Nederland krijgt dit jaar vijf startplekken bij het aankomende WK in München, Duitsland! Dit vindt plaats op 11 September 2022 in München.

Vijf Nederlanders die Oranje als Biersommelier mogen vertegenwoordigen, vijf Nederlanders die uit het NK Biersommeliers naar voren komen!

DEELNEMEN

Ben jij één van deze vijf? Wil jij één van de vijf zijn? Ben jij dé Nederlandse Biersommelier die Oranje dit jaar in Duitsland gaat vertegenwoordigen? Meld je dan snel aan voor het NK Biersommelier op 11 juli 2022. De locatie is:

Fortbrouwerij Duits & Lauret 
Noodweg 2 , 4121 KK Everdingen

meer informatie: http://duitslauret.com/

Drie of vier voorrondes (afhankelijk van het aantal deelnemers) bepalen de vijf finalisten die voor publiek hun kennis mogen presenteren. Een jury bestaande uit nationale en internationale bierkenners kiest de vijf winnaars van het NK Biersommeliers, waarbij het publiek ook een rol speelt! Wil je wel meedoen met het NK en niet met het WK, dan kan dat ook. Geef dit dan aan bij je inschrijving.

PUBLIEKSJURY

Wil je zelf niet deelnemen, maar meebeslissen? Kom dan op 11 juli 2022 naar Everdingen, kijk live naar de finale van het NK Biersommeliers (vanaf 14u) en stem wie volgens jou mee moet naar Duitsland! Aansluitend op de finale is er een borrel en natuurlijk de bekendmaking van de Nederlandse Kampioenen Biersommeliers!

KOSTEN

  • De deelname aan het NK kost € 75,- (€ 125 voor biersommeliers die niet lid van het NGBS zijn)
  • De vijf beste Biersommeliers worden door het NGBS afgevaardigd naar het WK in Duitsland. De kosten van deelname aan het WK neemt de NGBS voor haar rekening, de reis- en verblijfkosten moeten de deelnemers zelf dragen.
  • Meld je graag aan via de website www.NGBS.nl, daar worden de kosten direct afgerekend.

MEER INFORMATIE

Het programma van het NK Biersommeliers en de “long-lists” met mogelijke bierstijlen en smaakafwijkingen ontvangen jullie na je inschrijving. Voor eventueel aanvullende informatie graag contact opnemen met:

Uwe Kalms, ORGANISATIE NKB, per email  of telefoon +31zes 2414 7747                                         

We hopen jullie allen in Everdingen te zien – of als deelnemer aan het NK, of als toeschouwer en lid van de publieke jury.

Tot 11 juli aanstaande!

Met vriendelijke groet,

Het organisatiecomité NKB!

Maurus, Derek en Uwe

Één suggestie bij “UITNODIGING 2e Nederlands Kampioenschap Biersommeliers

Reageren niet mogelijk.