Onze Biersommeliers

Op deze pagina zie je de biersommeliers die lid zijn van het NGBS. Je kunt ze een bericht sturen als je contact met ze wilt. Ze kunnen je helpen met de bierkaart, het menu en foodpairing, bij het omschrijven van de bierstijl, maar ook bij brouwtechnische vragen, zoals een keuring van je bieren, hulp bij het bepalen van je bierrecept en een ander brouwerij technische vraag.

Kortom: als je iemand zoekt die alles weet van bier, dan moet je een biersommelier hebben!

Wil je een keer een bierproeverij houden onder leiding van een biersommelier of wil je er één bijwonen, kijk dan op de website, of stuur een bericht.

Profile photo ofAlwiMijn
  • Website (URL)
  • Biography
    https://www.linkedin.com/in/alwin-mijnes-02476951/

  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Food- en menu-pairing, Assortimentsindeling, biermenukaart, Anders (zie biografie)
  • Regio
    Landelijk, internationaal
  • Website (URL)
  • Biography
    Gediplomeerd biersommeliers sinds 2016. Verkoop mout voor Boortmalt & Belgomalt. Werkzaam voor het StiBON als docent & voor de examencommissie.
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Jureren, Anders (zie biografie)
  • Regio
    Benelux
Profile photo ofAlexKisj
  • Website (URL)
  • Biography
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Food- en menu-pairing, Assortimentsindeling, biermenukaart
  • Regio
    Meppel
  • Website (URL)
  • Biography
    Vanuit de winkel houd ik me altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en opkomst van te gekke brouwerijen.
    Daarnaast roer ik zelf ook in de brouwpan om smaken te kunnen ontwikkelen.
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Assortimentsindeling, biermenukaart
  • Regio
    Nijmegen Anrhem en omstreken
  • Website (URL)
  • Biography
    Geboren boven het café van mijn ouders. Slijter. Biersommelier, vinoloog en liquorist. Lust van het hele varken.
  • Expertises
    Anders (zie biografie)
  • Regio
    Midden-Nederland
Profile photo ofArjanneke
  • Website (URL)
  • Biography
    Arvid is sinds 2014 Internationaal Biersommelier. Ik geef les aan de bieropleiding StiBON. Daarnaast geef ik vele bierproeverijen en masterclasses, vaak in combinatie met gerechtjes, zoals op het Mout-bier festival. Ik ontwikkel verder boeken over Bier en Eten. Het laatste boek is Bier en Barbecue. Daarnaast jureer ik graag voor bierwedstrijden en help ik (horeca)bedrijven en brouwerijen met hun foodpairing. Wil je meer weten? stuur je mij dan een bericht?
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Jureren, Food- en menu-pairing
  • Regio
    Zuid-holland, Nederland
Profile photo ofBertWest
  • Website (URL)
  • Biography
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop
  • Regio
    Noord-Brabant
  • Website (URL)
  • Biography
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop
  • Regio
    Friesland
  • Website (URL)
  • Biography
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Jureren, Bloggen, bierjournalistiek
  • Regio
Profile photo ofCorHonkoop
  • Website (URL)
  • Biography
    Zakelijk adviseur craft beer brouwerijen
  • Expertises
    Anders (zie biografie)
  • Regio
  • Website (URL)
  • Biography
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Jureren, Food- en menu-pairing, Assortimentsindeling, biermenukaart, Anders (zie biografie)
  • Regio
    Nederland, Zuid-Holland, Noord-Holland
Profile photo ofDennVeen
  • Website (URL)
  • Biography
    Biersommelier sind 2019. Op dit moment werkzaam in fine dining en bezig bier in het hogere segment op de kaart te zetten.
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Food- en menu-pairing, Assortimentsindeling, biermenukaart, Bloggen, bierjournalistiek
  • Regio
    Amsterdam
  • Website (URL)
  • Biography
    Na deelname aan de pilot van StiBon in 2009, volgde ik in München in 2010 de opleiding Bier-profi en in 2012 de opleiding tot Diploma-Sommelier. Tussen 1992 en 2017 was ik actief bij een toonaangevend biercafé, de Twaalf Balcken, waar ik mede heb bijgedragen aan de ontwikkeling van bierassortiment. Dat gebeurde met de inzet van meer dan, door mij geleide, 160 proeverijen. Op dit moment ben ik werkzaam als sommelier/gastheer in het Schoutenhuys, een restaurant van hotel de Lindeboom. Ben lid van een subexamencommissie bij de SVH, secretaris van de Alliantie van Biertapperijen, en lid RvT van de FNVHorecabond.
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Food- en menu-pairing, Assortimentsindeling, biermenukaart
  • Regio
    Noord-Holland
Profile photo ofEddyPloe
  • Website (URL)
  • Biography
    Ergens in 2016 ging ik nadenken over wat ik wilde worden 'als ik later groot was'. Wat wilde ik? Waar werd ik blij van? Waar lag mijn passie? Ik merkte dat ik blij werd als ik over bier mocht praten. Vandaar dat ik StiBON ben gaan doen en ik mag me sinds januari 2020 Internationaal Biersommelier noemen.
    Ik vertel graag de verhalen achter bepaalde bieren en brouwerijen. En ik vind het een sport om mooie foodpairings te kunnen vinden en anderen daarvan te laten genieten.
    Daarnaast ben ik lid van de Examencommissie van StiBON.
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Jureren, Food- en menu-pairing
  • Regio
    Utrecht | Brabant | Gelderland
  • Website (URL)
  • Biography
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop
  • Regio
    Zuid hollan
Profile photo ofFeliHuis
  • Website (URL)
  • Biography
    Sinds 2017 SVH Meesterschenker, tevens distillateur.
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop
  • Regio
    Groningen
Profile photo ofFerryWijnhoven
  • Website (URL)
  • Biography
    Vanaf het moment dat ik bier begon te ontdekken lag m’n interesse bij de niet standaard bieren. Eerst, zoals zovelen, bij​ de Belgische bieren die verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Vervolgens ging dat stapsgewijs, mede dankzij een zeer goede slijterij in de buurt verder richting de Nederlandse bieren en bieren uit het buitenland, zoals bijvoorbeeld Estland en Amerika. Eind 2013 besloot ik een Facebookgroep op te richten voor wat vrienden die ook gek zijn van bier. Zo werd de Facebook groep Beer Geeks geboren. Het begon met wat vrienden die met elkaar de bieren die ze proefden doorspraken en nieuws uit de bierwereld deelden. Die vrienden nodigen wat vrienden uit en vervolgens die vrienden ook weer, etcetera. Inmiddels is Beer Geeks 1 van de grootste Nederlandse biergroepen met meer dan 16.000 (internationale) leden, eigen shirts, glazen, een goeie doelen actie en bier. Een zeer sociale groep waarbij er nooit een blad voor de mond wordt genomen, maar altijd open en respectvol wordt gediscussieerd en reviews worden gegeven. Er worden regelmatig meetings georganiseerd waarbij de Beer Geeks elkaar real life zien en kunnen genieten van een goed bier. Eens in de zoveel tijd gaan we op pad met Beer Geeks Television om een aflevering bij een brouwerij of bierlocatie op te nemen.
    Inmiddels ben ik gediplomeerd internationaal biersommelier en geef ik al jaren bierproeverijen. Ik ben dagelijks bezig met bier en sta middenin de (internationale) bierscène.
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Jureren, Bloggen, bierjournalistiek
  • Regio
    Arnhem/Wageningen
Profile photo offionaverwijs
  • Website (URL)
  • Biography
    Ik heb veel interesse in (de geschiedenis) van bier en vertel daar graag over.
  • Expertises
    Food- en menu-pairing, Anders (zie biografie)
  • Regio
    Arnhem
Profile photo ofFranUrk
  • Website (URL)
  • Biography
    Actief in de Horeca in Assen, Drenthe. Veel ervaring met proeverijen, foodpairing, andere bier-evenementen en gezelligheid!
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Food- en menu-pairing, Assortimentsindeling, biermenukaart, Anders (zie biografie)
  • Regio
    Drenthe
Profile photo ofFranWijn
  • Website (URL)
  • Biography
    Vanaf mijn studententijd ben ik hartstochtelijk bierliefhebber en geïnteresseerd in de veelzijdige en dynamische bierwereld. Met Brouwhuis aan de Werf wil ik iets toevoegen aan het al mooie Nederlandse bierlandschap. Door brouw-workshops te faciliteren voor bierliefhebbers en door met bier-proeverijen de mogelijkheid te bieden de veelzijdige culinaire mogelijkheden van bier te ontdekken en te genieten.
  • Expertises
    masterclasses, proeverijen, workshop, Brouwadvies, Food- en menu-pairing
  • Regio
    Zuid Holland, noord Holland Utrecht
Showing 1 - 24 of 100 members