Wat doet het gilde?

Wat doet het gilde?
Het gilde verstrekt informatie over bier en de biercultuur in de breedste zin van het woord.

Het gilde is er vooral om ervoor te zorgen dat er juiste informatie over bier wordt verstrekt. Door de enorme populariteit van bier verschijnt er een hoop onjuiste informatie en zelfs regelrechte onzin over bier.

Het gilde wil bier in een positief daglicht zetten door kwalitatief goede informatie te verstrekken. Daarnaast ondersteunt het gilde activiteiten die bijdragen aan positieve ontwikkelingen van de biercultuur. Horeca-ondernemers, retailers, evenementen-organisatoren e.d. kunnen biersommeliers inschakelen voor diverse activiteiten, denk aan het verzorgen van bierkaarten, bierproeverijen, lezingen of bier/spijs-diners. Door leden van het gilde in te schakelen is kennis, kunde en kwaliteit gegarandeerd.

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers heeft tevens een netwerkfunctie. Een aantal malen per jaar organiseert het gilde bijeenkomsten voor haar leden met een educatief tintje, waarbij formeel en informeel informatie en kennis kan worden uitgewisseld over ontwikkelingen en trends in de bierwereld.