Welkom op de website van het NGBS, het Nederlands Gilde der Biersommeliers. Hier vind je het actuele nieuws. Browse verder voor evenementen, collega-sommeliers, workshops, masterclasses, excursies, seminars, recepten en vele andere dingen.

Wie

Het NGBS is het gilde voor gediplomeerde Internationale Biersommeliers. Als je de opleiding volledig hebt afgerond, dan kun je je aanmelden via deze site of een bericht sturen aan één van de bestuursleden.

Het NGBS is de organisatie voor de erkende biersommelier. Gildeleden hebben een afgeronde opleiding van StiBON, en/of de Doemens-module of het Siebel Institute.

Wat

Het NGBS heeft een netwerkfunctie. Informatie en kennis worden uitgewisseld over ontwikkelingen in en om de bierwereld.

Het NGBS draagt op een positieve manier de biercultuur uit. In het bijzonder de Nederlandse biercultuur.

Waarom

Het NGBS verstrekt informatie over bier en de biercultuur in de breedste zin van het woord. Biersommeliers staan ter beschikking voor de markt. Binnen het gilde zijn er leuke, leerzame en gezellige bijeenkomsten. Per jaar streven wij naar meerdere evenementen, zoals het NK, NK-training, stedenbezoek, workshop en masterclasses op nivo, bierproef- en foodpairings evenementen.

Het NGBS is aanwezig op evenementen, geeft presentaties. Het doet aan trainingen en nascholingen om consumenten, brouwers, horecaondernemingen en voornamelijk sommeliers optimaal te informeren omtrent bier, bieringrediënten en aanverwante producten.

Door de stijgende populariteit van bier is er een grote behoefte aan meer informatie omtrent het schenken en serveren van bier, foodpairing en algemene bierkennis in met name de horeca.