Over het gilde, het NGBS

Het NGBS verstrekt informatie over bier en de biercultuur in de breedste zin van het woord. Het NGBS is aanwezig op evenementen en geeft presentaties. Consumenten, brouwers, horecaondernemingen en sommeliers kunnen er terecht voor trainingen en nascholingen over bier, bierstijlen, biersoorten, ingrediënten voor bier, het brouwproces en vele aanverwante producten of processen.

Door de stijgende populariteit van bier verschijnt er meer, maar soms ook onjuiste informatie waardoor bier niet altijd op de juiste manier wordt geserveerd. Het NGBS kan je hierbij helpen!

DSC05737-gecompr

Activiteiten

Het gilde organiseert een aantal malen per jaar bijeenkomsten voor leden. Elke twee jaar organiseren wij vijf of zes grote evenementen en tenminste driemaal per jaar een kleinere bijeenkomst, zoals een foodpairing-wedstrijd, bezoek aan een stad of regio onder leiding van één of meerdere biersommeliers. We zijn al op bezoek geweest in Den Haag, Groningen, Alkmaar, Haarlem, Nijmegen, Tilburg, Deventer, Utrecht, Breda, Eindhoven en Amsterdam.

Kijk bij agenda wat er gepland staat!