Bestuur

Het bestuur heeft de volgende bezetting:

Monique

Monique Biben
Algemene zaken:

Van proeverijen, koken met bier, het schrijven van recepten en brouwen tot het geven van advies, bier is haar passie! Ze bezoekt bierfestivals in binnen- en buitenland. Monique is Internationaal Biersommelier sinds 2018.

Arvid Bergström
Voorzitter:

Arvid is Internationaal Biersommelier sinds 2014. Hij is bekend als kok en schrijft boeken over bier en eten. Als jurylid is Arvid te vinden bij keuringen en proeverijen. Hij proeft graag en veel, geeft workshops, proeverijen, les aan de bieropleiding en masterclasses. Heeft iets met het trappistenbier Orval.

Axel Röhm
Penningmeester:

Axel is verbonden aan een Duitse familiebrouwerij en zijn liefde voor bier moet na 12 generaties wel genetisch bepaald zijn. In 2013 deed hij de opleiding tot Internationaal Biersommelier. Sinds het begin van het Gilde is hij onze penningmeester. Axel kun je wakker maken voor een Vlaams Rood of Bruin.

Frans Ruiter
Algemene zaken:

Internationaal Biersommelier sinds 2013 en oprichter van De Bierverbinding. Frans geeft advies aan brouwerijen en horeca. Hij organiseert masterclasses, proeverijen en evenementen.


Uwe Kalms
Secretaris

Uwe is in 2015 afgestudeerd als ‘Diplom-Biersommelier’ bij de Doemens Academie. Hij is nu druk bezig met het brouwen van prachtige bieren in zijn Uthoka Brouwstudio te Berlicum.

Contact opnemen over:

Vragen algemeen en pers: Arvid Bergström
06-1208 3532 arvid@ngbs.nl

Pers en publiciteit: Frans Ruiter
06-2894 5451 frans@ngbs.nl

Vragen van leden: Secretariaat
secretaris@ngbs.nl

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers is een stichting, opgericht op 26 april 2017 en geregistreerd bij de KVK onder nummer 68644930.